Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2013 22:33 - Британският посланик разкритикува и ГЕРБ, и БСП
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 2019 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Посланикът на Великобритания у нас се изказа критично по адрес на всички партии в Народното събрание, начело с ГЕРБ и БСП. Пред "Нова телевизия" той направи извод, че никой от парламента не е предложил конкретни мерки, които да върнат доверието на хората в политиците."

От протестите ми направи впечатление, че всички бяха не само срещу една партия, а срещу всички. И срещу БСП, и срещу ГЕРБ. Но от другата страна никой не предложи конкретни мерки, за да върне доверието в политиците. Още очаквам програма за реформи", отчете Алън. Попитан какво мисли конкретно за демонстрациите "за" и "против" на 4 септември, той отговори лаконично: "Изглежда, че всеки автобус в България беше ангажиран за една партия или друга."

Подчертавайки, че няimageма претенции за роля във вътрешната ни политика, английският посланик препоръча три приоритетни реформи, вземайки предвид опита в родината си.

"На първо място е необходимо демонстриране на прозрачност. Не виждам защо не бъдат публикувани всички разходи в политиката. Така е в моята страна", посъветва Алън. След това той вметна, че съдебната система трябва да засили законите срещу корупцията, които били доста по-леки спрямо тези в другите европейски държави.

Втората спешна реформа, посочена от Алън, засяга регулаторите. Той е категоричен, че независим орган трябва да контролира кой финансира партиите и как те харчат парите си, предаде БЛИЦ.

Третата предложена реформа засяга комисиите. Според него някои от вече съществуващите комисии не изпълняват стриктно задълженията си. Като пример Джонатан Алън посочи парламентарната Енергийна комисия. "Енергийната комисия не изглежда много независима, щом смени четирима председатели за кратко време", каза Алън и се възмути, че често решенията на подобни комисии следват тясно позициите на управляващата политическа сила.



Read more: www.viajesturisticosbg.com


Тагове:   ДПС,   БСП,   атака,   ГЕРБ,   ДБГ,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 406574
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол