Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 12:45 - Очаква се Портних, Папазов и Трифонов да влязат в оспорвана битка за кметския стол във Варна
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 932 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 24.10.2014 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Година преди местните избори във Варна започнаха анализи и прогнози, кои ще са основните претенденти за кметския стол. Засега в публичното пространство се спрягат имената на Иван Портних, Данаил Папазов и Чавдар Трифонов. Източници на barometar.net, довериха че влиятелни кръгове в морската столица желаят проф.Красимир Иванов да се включи в надпреварата, но той засега отказва. За вечните кандидати Веселин Марешки и Борислав Гуцанов е почти сигурно, че ще пропуснат кметските избори. Двамата сигурно са разбрали, че варненци са скептични в избора си към политици загубили избори за кмет на Варна. Това трябва да знае и напористият Чавдар Трифонов, който бе изненадата на изборите през 2013 г., но загуби и няма да му е лесно да убеди избирателите, че освен с мащабна рекламна кампания и обещания към бизнеса ще промени Варна към по-добро. Защото за година и нещо на кметския пост Иван Портних свърши доста работа, особено в областта на инфраструктурата, местата в детските градини и реализирането на европейски проекти. Негов основен конкурент /ако реши да участва в кметската надпревара/ се очертава бившият шеф на Пристанище Варна и транспортен министър Данаил Папазов. Политици и анализатори са категорични, че Папазов е широкоскроен експерт и може да разчита на подкрепа на партии, които са политически противници. Иван Портних е безспорният кандидат на ПП ГЕРБ, въпреки интригите, които се опитват да създават икономически кръгове, които нямат интерес Варна да има силен кмет. Мантрата, че босовете на ТИМ щели да предрешат кметския вот, отдавна не работи, защото само с гласовете на работещите в корпорацията не може да се избере кмет на Варна. Доказа го и намаленият брой общински съветници на последните местни избори, които излъчи партията на ТИМ, Нашият град. Тимаджии са съсредоточили вниманието си върху реализацията на проекта Алея Първа, изчакват за Стадион Варна, който щеше да е като стадионът в Кьолн и се надяват скоро във Варна да няма протести, на които да се издигат плакати: "Долу ТИМ!" На местните избори през 2013 г. се заговори, че техният фаворит е Чавдар Трифонов, но както е известно, босовете на ТИМ разчитат на мощно лоби в София, за да реализират проектите си. Кой ще е кмет на Варна за тях вече не е от особена важност, по-скоро имат интерес от общински съветници, които да работят в ключови комисии. Следващите кметски избори ще са интересни за комисионерите, които искат да вземат своето от реализирането на европейски проекти и участниците в обществени поръчки. Но тези "играчи" не могат да акумулират гласове, по-скоро чрез поръчкови медии се опитват да пречат на даден кандидат за кметския пост. След година се очертава оспорвана битка, в която ще се сблъскат енергичния Иван Портних, експертът Данаил Папазов и напористият Чавдар Трифонов. Който и от тримата да победи - Варна ще има визията на европейски град, нещо, което безвъзвратно загуби при управлението на Кирил Йорданов.

Много важен елемент в предизборната борба ще бъде каква програма ще предложи всеки от кандидатите. Варненци като прагматични хора ще подкрепят този, който им гарантира подобряване качеството на живот, ремонтирани улици, тротоари и улично осветление, възможност за развитие на бизнеса, градско планиране, чистота и нови работни места.

barometar.net


Тагове:   местни избори,   Варна,   Тим,


Гласувай:
1



1. tonistanchev - Ех
24.10.2014 13:08
Май винаги като замирише на избори и се почва със спекулациите. Кой щял да се кандидатира, кой бил човек на тоя, кой бил човек на оня. Най-вече досадни конспирации на хора без друга работа, то е ясно. Дали ще спечели Портних зависи в голяма степен от това що за правителство ще се направи и доколко ще е успешно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167946
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031