Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2013 00:08 - И Бойко Борисов няма да избяга от своя Франкенщайн
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 4933 Коментари: 9 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Един човек контролира голяма част от медиите и една група стари ченгета упражняват успоредна на държавната, паралелна власт - новото е, че това вече се е превърнало в проблем за министър-председателя, пише Иван Бедров в коментар за Vesti.bg   Само за няколко дни премиерът Бойко Борисов потвърди две от общоизвестните истини, за които е прието да не се говори публично: един човек контролира голяма част от медиите и една група стари ченгета упражняват успоредна на държавната, паралелна власт. Нищо ново!

Новото е, че това вече се е превърнало в проблем за министър-председателя. Всъщност то е проблем за всеки политик във всеки един момент, но на едни е дадено да го разберат по-рано, на други - по-късно.

Бойко Борисов все още се къпе в купената любов на повечето медии. Един свещеник го посрещна в Разград с думите "Днес е един хубав християнски празник Сретение Господне, което значи среща с Господ, а ние имаме среща с Ваша милост" и това се превърна в първа новина.

Няколко часа по-рано премиерът заяви в "Панорама", че ДПС контролира голяма част от медиите "чрез своя депутат г-н Пеевски" и това не се превърна в новина. Омерта! Медийният монопол може да направи управлението ти безгрижно, може да ти спести неудобните въпроси, но може и да те цензурира. Дойде ред и на Борисов да го разбере.

Някъде по времето, когато свещеникът сравняваше премиера с Господ, някой реши, че единдокумент трябва да "изтече". Пак за Бог става дума, но малко по-източен. В платформата за анонимно публикуване на документи BalkanLeaks се появи копие от досие за вербуване на Бойко Борисов като агент Буда от средите на организираната престъпност.


 

В такива случаи медиите трябва да проверят автентичността на документа, да потърсят реакции, да обяснят контекста. Те обаче решиха да не забелязват. Мълчанието е най-безопасно, когато усещаш, че пластовете се разместват, но още не знаеш ти от коя страна си се озовал.

Премиерът отрече да му е било предлагано вербуване и призова наред с този документ да бъде публикуван и документът, с който той отказва сътрудничество. Превеждам - Борисов твърди, че е отказал нещо, което не му е било предлагано. Логика няма, има голямо объркване.

В тази ситуация Бойко Борисов може да получи и упрек, и съчувствие. Упрек, защото той изхранваше медийния монопол и той му позволи да се разрасне до тези размери. Упрек, защото той позволи на старите ченгета да продължат да си разигравят коня и да парцелират службите и МВР в техен интерес. И съчувствие, защото от тук до изборите Бойко Борисов не може да очаква нищо човешко от своя Франкейнщайн.

"Бъдещето е ясно", се казва в рекламата на цифровизацията, която отново е в ръцете на изхранвания от Борисов монопол. След първото социологическо проучване, което допусне възможността ГЕРБ да загуби изборите, тези медии ще обърнат палачинката по същия рязък и безпардонен начин, по който го направиха на предишните избори.

Проблемът беше формулиран от Ахмед Доган по време на злополучната конференция на ДПС: "За първи път политиците започват да разбират как колаборацията на МВР и част от медиите на страната може да се превърне в месианска основа на Властовата система и да подмени Демокрацията с авторитарна диктатура".

Днес политиците, които изхраниха в най-голяма степен медийния монопол -- Доган и Борисов, вече се оплакват от него. Изводите: огромно и неподлежащо на граждански контрол МВР е Франкенщайн, огромна и захранвана с държавни пари медийна империя е Франкенщайн, огромна и засмукваща всичко икономическа група, отново с помощта на властта, е Франкенщайн.

Попитайте всяка осмокласничка и тя ще ви обясни, че когато началото на една връзка не е по любов, тогава не можеш да очакваш каквото и да е уважение след края й. На политически език това означава, че когато се опитваш да прекроиш пазара и да бламираш демократичните институции, създаваш нещо, което накрая те изяжда.




Гласувай:
12



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Е, то бива, бива тъпотия, ама...
05.02.2013 09:09
Аутсайдерите пак негодуват!
цитирай
2. kostadin - Аутсайдерите пак негодуват! Не ...
05.02.2013 10:17
apostapostoloff написа:
Аутсайдерите пак негодуват!

Не ние сме съгласни с тебеПоследната власт е изградена от най - слабите членове на БКП
цитирай
3. penchoan - Много правилна оценка, хитреците ...
05.02.2013 10:39
Много правилна оценка, хитреците накрая попадат в собствения си капан! Макар, че Борисов е достатъчно компрометиран с миналото си и с настоящото управление, без да е необходимо да се доказва принадлежността му към ДС.
цитирай
4. rumen221 - ИЗВЕСТИЕ ОТ АМОН РА
05.02.2013 13:07
БОКО, НЕ ЛЪЖИ...

ЛЪЖЕШ, ЗАЩОТО...:
"...МВР отвори папка „Буда“, с която показа, че премиерът Бойко Борисов НЕ СЕ Е СЪГЛАСИЛ да бъде вербуван за информатор на ЦСБОП..."

- АМИ КАТО "НЕ СЕ Е СЪГЛАСИЛ"..., ЗНАЧИ СА ГО ПИТАЛИ... И ЗНАЕ..., ЧЕ ИМА ДОСИЕ... ДОРИ ДА Е ДАВАЛ ИНФОРМАЦИЯ "НА ТЪМНО"...
(КОЕТО Е СИГУРНО, ДОКАТО Е БИЛ "ПАЗАЧ" ИЛИ "ТЪМНИЧАР" НА БАЙ ТОДОР И САКСА...)

БОКО, БУДА..., НЕ СЕ ПРАВИ НА "ЧЕСТНА МАРИЙКА ОТ ДОЛНАТА МААЛА"..., НЕ СИ "ДЕВСТВЕН"...
цитирай
5. sistemite - Бащата4, - има и такива бащи - наивни.....
05.02.2013 15:22
Да си мислят, че каквото "мърда" - става за ядене и ... че всичко което се тиражира - става за истина ! Наивитет - няма как ?
цитирай
6. apostapostoloff - Костадине,
05.02.2013 18:54
кои сте тия вие, бе? Аутсайдерите ли? Че кой го е еня за вас бе, льольо?

Работата е там, че бащицата е бунак, левак и аутсайдер, който е толкова тъп, че може само да препечатва глупотевините на други бунаци, леваци и аутсайдери.
цитирай
7. kostadin - Горкият Садам!Защо не го пресуп...
06.02.2013 04:21
Горкият Садам!Защо не го пресупреди ?И на Vmir му казах да внимава ,не е разумно да гълта неща, които няма да може да изхвърли ,ама и той е като тебе дебил устремен към нещо което не разбира.
Самият Боко сам се оплеска

https://bivol.bg/buddah-atentat-cvetelina.html

Ние сме тези -от лошият материал,срещу които Боко застава ,а както виждаш те са над 80% от грасоподавателите ,казали ,че на измислени и след това опорочени от Боко референдуми не приемат да участвуват.Ти лично и подобните ти дебили ,не се нуждаете от повече обяснения
цитирай
8. sistemite - Костадине, Костадине.....едно време (ама откъде ще ги знаеш ти - тези работи)..
06.02.2013 12:08
имаше едно интересно хумористично радио-предаване. Казваше се "Костадин и Миладин" ?? Но Миладин беше "по-отворения", по- наясно от Костадин.
Та, с коментара си под ном.7 решително и самоотвержено доказваш, че Колегата Апостолов е пределно ПРАВ, казвайки че си също аутсайдер.
цитирай
9. ba6tata4 - апостолоффффффф
07.02.2013 16:12

ами ти бе господин апостолоффффффф,сто не четете малко а само приказвате и предсказвате глупости ами бедров цитира борисов той сам го казва това ,не че бедров си измисля нещата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 406132
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол