Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 15:16 - KATUNICA
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 1338 Коментари: 1 Гласове:
1




Консултативният съвет по национална сигурност реши да провери богатството на 3700 заможни българи

Политиците се събраха и ни казват простичко: Ще накажем богатите и ще озаптим циганите

 

Едно и също. Това е провалът на едното и същото.

Консултативният съвет по национална сигурност реши да провери богатството на 3700 заможни българи, за които се подозира, че са спестили от данъци 130 милиона лева.

Политиците се събраха и ни казват простичко: Ще накажем богатите и ще озаптим циганите. Това е отговорът на синдрома ЦК (Цар Киро). Той е богат и е циганин. Всъщност това е политика заради един човек и ще си остане политика срещу един човек.

Нацията все повече прилича на гладна и ядосана кобра в кошницата на лош укротител. Като изскочи кобрата, укротителите започват да свирят на тръстикова флейта, за да я успокоят.

Кобрата се люлее и забравя да хапе

А мелодията е една и съща - в нея се пее, че ще се потърси сметка на незаконно забогателите. Към тях добавяме и циганите - законно обеднелите. Но това няма да стане. Първо, защото изборите са утре и, второ, защото никой не го иска.

Ще се справите с циганите и незаконно забогателите? Но на изборите циганите трябва да гласуват за вас, а незаконно забогателите финансират кампании, сиреч финансират циганите. На всички нива в политиката незаконно забогателите имат връзки и приятели. Държавната машина е направена от колелца и брънки - ако едно от тези колелца предаде държавата и колаборира с богатите - държавата е прецакана.

Дали нацията отново ще заспи след мантрата за проверка на законно забогателите? Това обещание вече е смешно - от птичи поглед видяхме забогателите и те си останаха забогатели. Заканваха им се какви ли не хора. Може би е време да признаем, че в България няма незаконно забогатели и всичко, което имат нелогично богатите, да им се признае за заварено положение. Така ще стане.

"Едното и същото" вече може да се ползва като абревиатура. Едно и също (ЕС) срещу Цар Киро (ЦК). ЕС срещу ЦК. Това е битката. Банални еврообещания, дадени от политическата номенклатура за успокоение на тълпата. А цигани и феодали ще правят това, което си искат, и догодина.

Нещата са прости.

Ако имаше работещо правосъдие, нещата щяха за две години да се оправят

Сега всички ругаят Цветанов и МВР. Но още преди доста време написахме по същите тези страници, че усилията на МВР ще се обезсилят в неработещата правосъдна система като джепане в одеяло. Бойко Борисов, като го питате за неработещата Темида, казва, че след поредния доклад на ЕС, в който Брюксел е недоволен от правосъдието у нас - съдиите и прокурорите ще се стреснат. И ще проявят съвест.

Няма по-наивно изречение. ГЕРБ захвана да оправя държавата, без да хване нито един съдия и прокурор в издънка, във взимане на подкуп или смачкване на дело. Държавата е на този хал, защото правосъдието не работи - не сработва и при най-бедния циганин, не сработва при феодалите. Затова и

Цар Киро е дефиниран като квинтесенция на проблема. Най-лесно е Цар Киро да бъде обесен пред НАП. Ще се успокои ли тълпата? Няма и не трябва да се успокои. Защото това, което наричаме тълпа, всъщност сме всички останали - между ножицата на феодалите и техните мургави избиратели.

Сега вече се разбра - политиците вкупом ни лъжат

За да престанем да мърморим, да ходим по рехави митинги и да чакаме Новата година с новия късмет. Пак ни успаха. А нацията се намира пред два избора - да чака още (справедливост) или да започне да троши наред. Не е хубаво да се троши, но с думи явно нищо не се получава в този страна. Ангел от Катуница е като Балтов от Студентски град. Някой да помни Балтов? Тълпата забравя.

Това е късметът на българската политическа класа. Политиците не разбират от думи, няма диалог, няма разговор между горе и долу. Времето минава. Никой не иска да беси богатите. Искаме наистина да бъдат проверени. Никой не иска да прави циганите на сапун. Искаме да не влизат по тъмно в домовете ни. И това го искаме от десет години. 

Днес отново ни казват, че точно това щяло да се случи. Айде бе?!




Тагове:   Bulgaria,   katunica,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. simpleman - "но хората все същото гнети ги -
12.10.2011 15:42
изчезна злото, но останаха си злите."...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 406547
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол