Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2011 23:38 - В пространството не ни пускате, пуснете ни поне в селото
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
2



Това наистина е скандално. В селото Шенген с общо население 1602-ма души сред преобладаващите люксембургци си живеят един албанец, шестима от островите Зелени нос, четирима конгоанци, един китаец, десетима сърби, един иракчанин и нито един българин! Точно така пише в интернет страницата на кметството му!

Хайде, в шенгенското пространство не ни пускате, пуснете ни поне в селото!

Кво толкова сте се вторачили в нас - имаме си граница като слънце, пиле не може да прехвръкне през нея, плашим вражеските крави със снайперисти, а приятелски настроените агнета само колим, реформираме съдебната система така, че се вдига пушек като от артилерийска димка!

Допреди десет години съдебната система като видеше дело, веднага го закачваше на пирона. В резултат из държавата и около нея вършееха индивиди с по двайсетина висящи дела.

След това системата се взе в ръце и се зае за работа - прекрати висящите дела поради давност и оправда подсъдимите, за които давността не беше изтекла. Някои - по три-четири пъти!

Сега вече започна да раздава и присъди - на тоя етап условни, на следващия - леле, мале!

Показно ошамариха бизнесмена Ковачки заради шестнайсет милиона смотани под килимчето данъци. С три години условно.

Което, преведено на български, означава друг път да не прави така - поне през идните три години.

За да не се поблазним да не си плащаме и ние данъците, съобщиха, че ще му конфискуват и една десета от имуществото. За съжаление прокурорката се изтърва, че нямало такова нещо в присъдата. И по-добре, че няма - ако се беше оказало, че на негово име се води само колата, сигурно щеше да се наложи да му вземат резервната гума и да му върнат крачна помпа за ресто!

Три години условно отнесе и пернишка съдийка, която с три промила взе, че прегази и уби старец. Сега три години трябва да се сдържа да не прегазва никого, защото иначе - майко мила! Тройка на разсъмване условно отнесе и румънец, избил цяло семейство - майка, баща, детето и бабата на пътя.

Да не споменаваме за шампиона Стависки, който уби с подарената му от нас (нали държавата е наша) кола младеж и осакати до смърт момичето му. Съдът ги оцени на две години и половина. Условно, разбира се. Сега осъденият си кара колата далеч от България - там май още не е прегазил никого. Пък и да прегази - голям праз - изпитателният му срок изтича!

Две години пък отнесоха двама украинци от КФОР, хванати с контрабандни цигари за 36 000 лева. Да видят, че у нас ред и законност има! Какви са тия смешни суми!

И - голямата победа на родното правосъдие - след осемнайсет години дела и документи, най-после успя да осъди назначения за милионер и самопроизвел се във фараон г-н Недялков. Вярно, не за потъналите в пирамидата му 129 386 850 begin_of_the_skype_highlighting              129 386 850      end_of_the_skype_highlighting лева, а за 38 414 633 begin_of_the_skype_highlighting              38 414 633      end_of_the_skype_highlighting.

Междувременно той пък успя да осъди нас (държавата нали е наша) да му платим още 5500 евро, защото сме го съдили бавно.

На тези, които ще рекат, че милионите са от старите левчета, ще припомним една забавна история от света на данъчните престъпления.

През 1931 година бизнесменът Алфонс Габриел Капоне бил одрусан с 11-годишна присъда заради укриване на данъци в размер на... никога няма да се сетите колко - 215 080 долара и 48 цента.

Въпиюща несправедливост, заради която днес в Щатите в къщите, в които е живял, има музеи, за него се пишат книги и се снимат филми. За по-кратко го наричат "Ал". Капоне, разбира се.

Гузно им е, очевидно.

Затова тях изобщо няма да ги пуснат да припарят в Шенген - не само в зоната, ами и в селото!

А нас защо не ни пускате, пита се в задачата! Какво толкова не ви угодихме? Какво още трябва да направим - да вземем да осъдим още някого, така ли? Ние да не сме затворническа държава!





Тагове:   Bulgaria,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 406296
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол